27.10.2015

Lego-Projekti alkaa

Siivotessani löysin ison laatikollisen vanhoja lasten Legoja. Osa malleista on osittain rakennettu, osa on osina pusseissa ja osa laatikon pohjalla suurena sekamelskana.

Kaikki rakennusohjeet ovat tallessa, joten ajattelin, että pitkän matkan projektina rakennan kaikki nuo autot, linnat ja muut vempeleet ja otan valokuvat niistä.

Legot ovat pääosin 90-luvulta. Yksi malli on vähän vanhempaakin aikakautta, kirppikseltä aikanaan ostettu retrotalo, joka on vuodelta 1982. Ohjeita on yhteensä 64 kappaletta, joten kyllä tässä jonkin aikaa menee, että kaikki mallit on rakennettu.

Kun asiasta nyt innostuin ja kiinnostuin, niin netistä huomasin, että aika paljon löytyy sieltäkin nykyään vanhemmistakin Legoista rakennusohjeita. Jokaisessa rakennusohjeessa on sarjanumero, jonka perusteella netistä löytyy paljonkin kuvia ja jopa videoita, joissa kyseinen malli esitellään varsin seikkaperäisestikin. Paljon on myynnissä vanhoja Legoja ja niitä halutaan myös ostaa.

Aloitin projektin niin, että lajittelin kaikki irrallaan olevat palikat ja osat väreittäin. Laitoin omaan kippoon hahmojen jalat, päät, housut ja päähineet. Valtava määrä on kaikkea pientä osaa, pikkukolikoista lähtien. Renkaat ja pyörät meni yhteen ja ikkunat ja luukut toiseen kippoon. Kyllä siinä yksi ilta meni mukavasti Legoja lajitellessa.